سوغات و محصولات سربندان : چُرتان (کشک) | سربندان، قطعه ای از دل دماوند

سربندان، قطعه ای از دل دماوند

خانه / محصولات و سوغات سربندان / سوغات و محصولات سربندان : چُرتان (کشک)

سوغات و محصولات سربندان : چُرتان (کشک)

در این هفته قصد داریم تمامی محصولاتی که از شیر حیوانات تهیه می شوند را برای شما شرح دهیم.

در مطالب قبلی، روش دوشیدن شیر از گاو یا گوسفند و درست کردن ماست از آن را دیدیم. در این مطلب قصد داریم روش تهیه کشک از ماست را برای شما توضیح دهیم.

برای خواندن این مطلب به ادامه مطلب بروید.

(روز اول : دوشیدن شیر (برای خواندن مطلب دوشیدن شیر کلیک کنید))
(روز دوم : قاتق (ماست) (برای خواندن مطلب تهیه ماست  از شیر کلیک کنید))
بعد از تهیه ماست از شیر آن را با کمی آب مخلوط می کنند و آن قدر به هم می زنند تا دوغی یک دست و غلیظ به دست بیاید. سپس آن را روی حرارت قرار می دهند و هر چند دقیقه یک بار به هم می زنند تا آب آن به خوبی خشک شود. بعد از آن که خمیر کشک به دست آمد آن را در پارچه ای قرار می دهند تا آب آن به خوبی گرفته شود سپس به شکل دلخواه در می آورند و می گذارند تا کامل خشک شود. بعد از آن کشک محلی حاضر است.

بعد از آن برای سابیدن کشک ابتدا آن را خیس کرده و بعد از نرم شدن خرد می کنند. بعد از اینکه کشک خوب نرم شد با استفاده از ظرف “تقار” آن را خوب می سابند تا کامل به مایع تبدیل شود.

یک نمونه “تقار” ظرفی برای سابیدن کشک