سوغات و محصولات سربندان : شیر (دوشیدن شیر ) | سربندان، قطعه ای از دل دماوند

سربندان، قطعه ای از دل دماوند

خانه / محصولات و سوغات سربندان / سوغات و محصولات سربندان : شیر (دوشیدن شیر )

سوغات و محصولات سربندان : شیر (دوشیدن شیر )

در این هفته قصد داریم تمامی محصولاتی که از شیر حیوانات تهیه می شوند را برای شما شرح دهیم.

امروز نوبت اولین مرحله این فرآیند طولانی همان دوشیدن شیر است.

برای خواندن این مطلب به ادامه مطلب بروید.

شیر گوسفند :

در ابتدای بهار گله داران، گوسفند ها را به بالای کوه ها در مناطق خنک می برند. کوچ از مناطف گرم به مناطق خنک تر در تابستان ییلاق نام دارد.

البته بعضی گله داران هم گوسفند ها را داخل طویله ها نگه می دارند.

در ظهر هر روز که گوسفندان از چرا بر می گردند شیر گوسفندان را می دوشند. نکات قابل ذکر این است که قبل از دوشیدن باید دو تا ظرف داشته و شیر دوخته شده از هر گوسفند را در ظرف بزرگتر جمع کرد. هنگام دوشیدن باید به زمین نشسته و به وسیله دو پا ظرف را نگه داشته تا چپ نشود .در بعضی روزها ممکن است شیر کم یا زیاد باشد.

شیر گاو :

گاو ها را معمولا به سه طریق می دوشند

واین روش ها عبارتند از : طریقه مشتی- طریقه دو انگشتی- طریقه شصتی .

۱- طریقه مشتی:

در این روش پستانک ها در مشت قرار گرفته و با فشاری که از بالا به پایین به وسیله انگشت شصت و سبابه داده میشود،
شیر جریان می یابدو مرتباً با آمدن شیر دست را باز کرده و عمل را دوباره تکرار می کنند.
این روش اگر بدرستی وبا مهارت انجام پذیرد،
هرگز به پستان صدمه ای وارد نکرده ، بهترین طریقه محسوب شده ودر اغلب نقاط دنیا نیز معمول و متداول است.

۲- طریقه دو انگشتی:

در این طریقه که آسان ترین روش به شمار می آید ، انتهای پستانک میان دو انگشت شصت و سبابه قرار گرفته ، به طرف پایین کشیده می شود.
این طرز دوشیدن بیشتر اختصاص به گاوهایی دارد که دارای پستانک های کوچک وکوتاه می باشند،
ولی چون موجب کشیدن بیش از اندازه پستانک می گردد ، نمی توان برای همیشه آن ها را ادامه داد.
زیرا در این صورت موجب ناراحتی وآزار پستان خواهد شد .

۳- روش شصتی :

در این روش ، شصت را به طرف کف دست خم کرده و پستان میان انگشت سبابه و شصت خم شده قرار گرفته و در میان این دو انگشت فشرده می شود
و در نتیجه شیر از پستانک ها خارج می شود .
در این روش مانند دوشیدن مشتی از دیگر انگشتان نیز در موقع دوشش کمک گرفته می شود .

این طریقه از دوشیدن شیر با دست به دوشیدن دو انگشتی ترجیح داشته ، بیشتر مورد توجه است.

پس از دوشیدن شیر از گاه یا گوسفند محصولات زیادی از آنها تهیه می شود که در روز های بعد به آنها خواهیم پرداخت.