سوغات و محصولات سربندان : دَب (دوغ محلی) | سربندان، قطعه ای از دل دماوند

سربندان، قطعه ای از دل دماوند

خانه / محصولات و سوغات سربندان / سوغات و محصولات سربندان : دَب (دوغ محلی)

سوغات و محصولات سربندان : دَب (دوغ محلی)

در این هفته قصد داریم تمامی محصولاتی که از شیر حیوانات تهیه می شوند را برای شما شرح دهیم.

در مطالب قبلی، روش دوشیدن شیر از گاو یا گوسفند و درست کردن ماست از آن را دیدیم. در این مطلب قصد داریم روش تهیه دوغ محلی از ماست را برای شما توضیح دهیم.

برای خواندن این مطلب به ادامه مطلب بروید.

(روز اول : دوشیدن شیر (برای خواندن مطلب دوشیدن شیر کلیک کنید))
(روز دوم : قاتق (ماست) (برای خواندن مطلب تهیه ماست  از شیر کلیک کنید))

بعد از تهیه ماست از شیر آن را درون مشک یا خیک دوغ زنی می ریزند و شروع به عقب و جلو کردن خیک می کنند و در این حین کم کم به آن آب یا یخ و نمک اضافه می کنند. آن قدر این کار را ادامه می دهند تا دوغ یک دست و رقیق به دست بیاید.

از دوغ فرآورده های لبنی دیگر هم تیه می کنند که در مطالب بعدی قرار خواهیم داد.